Općinsko takmičenje iz fizike

U subotu, 18.03.2017. godine održano je općinsko takmičenje iz fizike za učenike osmog i devetog razreda osnovne škole. Domaćin je bila OŠ “Novi Šeher”, uz pokroviteljstvo Općine Maglaj.
Učenici naše škole pokazali su najviše i ostvarili fantastičan rezultat. U konkurenciji osmog razreda prvo mjesto i plasman na kantonalno takmičenje ostvario je Adi Kadušić (VIII-2), a treće mjesto osvojio je Zinedin Salkić (VIII-4). U konkurenciji devetog razreda prvo mjesto i plasman na kantonalno takmičenje osvojio je Danis Bradarić (IX-3). I ostali učenici iz naše ekipe postigli su dobre rezultate: Mahir Rešidović (VIII-5) bio je četvrti, Benjamin Uzunović (IX-1) također četvrti u konkurenciji devetog razreda, dok je Emana Đonlić (IX-2) zauzela peto mjesto.
Nastavnica fizike Mirnana Mehinagić proglašena je najuspješnijom u obje konkurencije te je zasluženo dobila dvije novčane nagrade. Napomenimo da je novčane nagrade i diplome za učesnike obezbijedila Općina Maglaj.

UPUĆUJEMO ISKRENE ČESTITKE UČENICIMA I NASTAVNICI MIRNANI ZA NJIHOV USPJEH I ŽELIMO IM SREĆU NA KANTONALNOM TAKMIČENJU, 01.APRILA U ZENICI.

Komentar